26 Kasım 2012 Pazartesi

Güle Güle Kilolar! :)


           Merhabalar,
Kilo vermek isteyenlere bir kaç tane tüyo vermek istedim.
Ben denedim ve çok faydasını gördüm. Bir de bana bunları öğreten arkadaşıma teşekkür ederim.
Canım benim! :)

                      Kilo vermek için kardiyo yapmamız gerektiğini hepimiz biliyoruz. Sadece kilo vermek için de değil, sağlıklı olmamız için de yapmamız şart aslında. (bilmeyenler için kardiyo yapmak dediğimiz şey "kardiyovasküler çalışma yapmak aslında, yani kalp ve damar sistemini çalıştırmak adına yapılan egzersiz)

    


Koşmak, bisiklete binmek. Bunlar en kolay yapabileceğimiz çalışmalar.
Peki bunlardan en çok faydayı ne zaman görürüz?

SABAH!!! 

                 Vücudumuz uyku süresi boyunca beslenmediği için bir koruma hamlesi olarak yağları parçalayarak yağ asitlerine dönüştürür ve kan dolaşımına verir. Dolayısıyla sabah kalkar kalkmaz kardiyo yaparsanız çok daha kolay kilo verirsiniz! Ancak bunun da çok ufak bir kaç hilesi var.
     Metabolizmayı başlatmak adına uyanınca ilk iş 1 bardak su içmelisiniz.


Ardından da sütsüz ve şekersiz 1 kupa kahve.


Kafein uyarıcı olması ve vücuttan su atması sayesinde çok işinize yarayacaktır. Ancak fazlası çarpıntı yapabilir, dikkat. Spordan sonra da mümkünse ilk yarım saat bir şey yemeyin, sonra da bol proteinli ve tercihen karbonhidratsız bir yemek yiyin, sebze de yanına pek yakışacaktır. :)



          Protein almanız yağ yakmanız açısından son derece önemli. Karbonhidrat alacağınız zaman da mümkünse kompleks karbonhidratları tercih edin. (en kolay tam tahıllı ekmekler)
          Son olarak spor ve beslenme kadar önemli olan "dinlenme"yi de unutmayın!!!

Sevgiler...

 NOT: Verdiğim bilgiler tamamen deneyimle kazanılmıştır. Tıbbi bir bağlayıcılığı yoktur. :)


2 yorum:

  1. keşke spordan sonra gidebileceğim yakınlıkta bir işim olsaydı diye düşündüm okur okumaz.. bunu uygulamak için (spor+duş+hazırlanma) 5 buçukta uyanmam gerekir!?.. ama hafta sonları uygulayabilirim şimdilik çok çok teşekkürler şimdiden ;)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba
    Evim spor salonuma oldukca uzakta. Fakat birlikte gittigim arkadasim sayesinde evden cikmak daha kolay oluyor. Boyle durumlarda bir arkadasiniz ile birlikte spor salonuna yazilmanin motivasyon acisindan daha faydali oldugunu dusunuyorum. Tüyolar için tesekkurler ;)

    YanıtlaSil