28 Kasım 2013 Perşembe

Renkler ve Desenler


Size gardırobunuzdaki en önemli parçayı sorduklarında vermeniz gereken tek bir cevap var. Özgüven.
Kendi tarzınız mutlaka olmalı, etrafınızdaki insanları gözlemlemelisiniz, dönemin eğilimlerini hiç değilse genel hatlarıyla bilmelisiniz gibi birçok yorum duyabilirsiniz ama aslında önemli olan şey içinde olduğunuz kıyafetle kendinize güvenebilmektir.
                Şimdi sonbaharla ilgili konuşmak gerekirse unutmamamız gereken ilk şey renkler olmalı.
Ruh halimizdeki dalgalanmalar yüzünden zaman zaman grilere gömülmek isteyebiliriz, aman.
Bu yaz renkler ve desenler çok modaydı ve cesurca da kullanıldı.
Eylül ayındaki New York, Londra ve Milano moda haftalarında da gördük ki 2014’de sıkça karşılaşacağız bu görüntülerle.
Öyleyse sonbahar ve kışta neden duralım? Bildiğiniz üzere özgüven, bu sezon her zamankinden de moda ve mükemmel uyum öncelikle fark edilir olmaktan geçiyor.
Renkleri kullanırken kırılamayan bir tabu dışında neredeyse her şeyi yapmakta özgürsünüz. Benim renk aileleri diye adlandırdığım renk grupları var ve kıyafetlerimi seçerken ailelerin dışına çıkmamaya özen gösteriyorum. İtalyanların dediği gibi İyi dostlarla iyi bir aile sofrasında asla yaşlanmazsınız.
Siyah ile laciverti karıştırmak.
Siyahın koyu olması, lacivertin içindeki kırmızı yoğunluğu birleştiğinde adeta gözümüze iğne batmış gibi oluyor. Bu yüzden ben, ana bir öge seçerek (genelde pantolon olur) aksesuarlarıma kadar aynı grup içerisinde kalmayı tercih ederim.
Örneğin beni lacivert bir pantolon ve siyah bir gömlek ile muhtemelen hiçbir zaman göremeyeceksiniz. Bu noktada Jean için bir parantez açmalıyız. Modanın bittiği yerde Jean başladığı için onlarla her şeyi yapabilirsiniz.
Neyse,
Lacivert pantolon ile kremler, açık kahveler ve yeşiller rahatlıkla kullanılabilir. Miktara dikkat ederek bordolarla harikalar yaratabilirsiniz.
Siyah bir pantolonla ise griler ve beyazlara ek olarak neon renklere gitmelisiniz.
Karışık ve canlı renklerden oluşan hırkalar, t shirt ve gömlekler dolabınızın günü kurtaran parçaları. Basic parçalarla kombinleyip dışarı mutlu mutlu çıkabilirsiniz. Eksiğiniz varsa mutlaka edinin.
                Son bir not olarak, karışık renklilerden çok hoşlanmıyorsanız büyük büyük parçalardan oluşan 2-3 renkli üstleri tercih edin. Şu anda bebe mavisi ve pembesi çok moda. İş, desenleri birlikte kullanmaya gelince, orada olay biraz karışık hale geliyor, onu da sonra anlatırım.

 Teşekkürler.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder